Våra gener kan inte bara ökar risken för att få sjukdomar eller skydda mot dem, de kan också ha stor inverkan på hur vi reagerar på läkemedel. Många sådana gener och mutationer i dem har identifierats och en stor del kan man testas för, för att undvika sviktande behandlingseffekt och förlängd lidelse eller för att undvika livshotande överdosering trots en normal dos.
Genomic Medicine Sweden (GMS) har tillfrågat Arne om att hålla en lunchförläsning om farmakogenetik. När: 2 februari 2024 kl 12.00–12.45 (digitalt) Anmäla dig här (gratis).
0 Comments
Podden till Dagens Juridik omtalar forensisk neuropsykologi i ett längre inlägg och för en längre juridisk-filosofisk diskussion kring det. Lyssna här: www.dagensjuridik.se/dj-play-avsnitt/hakten-forensisk-neuropsykologi-och-arskronika/
Stycket om forensisk neuropsykologi startar efter ungefär 18:35 minuter. Före jul intervjuades vi av Dagens Juridik. Intervjun handlar om forensisk neuropsykologi, vad det är, vad som är skillnaden mot rättspsykiatri och rättspsykologi, och hur helt vanliga läkemedel som tas av hundratusentals personer kan påverka en persons tänkande och beteende . Vi förklarar också varför detta är lika relevant för brottmål som för civilmål.
Läs hela intervjun här: Forensisk neuropsykologi – advokaternas framtida vapen? I samarbete med Limhamnsgruppen gick vår kurs "Forensisk neuropsykologi – IQ, kognition, läkemedel och brott" för första gång i Stockholm den 12 december. Kursen ägde rum fysiskt på Hotel Scandic Anglais och blev dessutom livestreamad för online-deltagare. Kursutvärderingen gav i genomsnitt 9,4 av 10 poäng och vi fick mycket positiv återkoppling efteråt.
|
Om denna bloggHär kan du läsa om saker som berör båda allmän och forensisk neuropsykologi, samt neurofarmakologi. Arkiv
April 2024
|